Gemarmerde chocolade cake
Gemarmerde chocolade cake
Ingredienten:
- 150 gr malse boter
- 325 suiker
- 162.5 ml eieren
- 1 theelepel vanille
- 375 gr zelfrijzende bloem
- 187 gr zure room
- 62.5 gr cacaopoeder
Bereidingswijze:
Boter en suiker mixen.
Eieren en voor een erbij.
Vanille, en bloem beetje bij beetje erbij.
Goed door mixen tot gladde massa, de helft van de massa op zij zetten.
Bij de overschot van de massa doe je de chocoladepoeder bij en meng dit goed door elkaar.
boter en bestuif de bakvorm met bloem.
Maak naar u keuzen de versiering met de twee kleuren van de deeg.
Bak in een voorverwarmde oven Ongeveer 60 min op cake stand (200°)
Tip: Met breinaald controleren of hij nog plakt, zo ja nog wat verder bakken op 175° tot hij klaar is. Zeker een grote bakvorm gebruiker want hij rijst iets meer of het dubbelen.
Bereidingstijd: 90
Voor: 6 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Nagerecht
Keuken: Belgisch
Type: Gebak
Seizoen: N.V.T
Geef een reactie