Peren met honing

Ingredienten:
4 handperen
3 eetlepels boter of margarine
8 eetlepels Bloemenhoning (pot à 450 gram)
4 eetlepels citroensap
6 eetlepels havermout (pak à 500 gram)
½ theelepel kaneel
1 bekertje slagroom (125 ml)
1 zakje vanillesuiker (8 gram)
ovenschaal doorsnede 20 – 30 cm

Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 200ºC of gasovenstand 4. Peren schillen, halveren en klokhuizen verwijderen. Peren in partjes snijden. Ovenschaal invetten met een beetje boter. In pan rest van boter smelten en vermengen met honing, citroensap en havermout.
Peren in ovenschaal leggen en honingmengsel erover verdelen. Bestrooien met kaneel.
In circa 20 minuten in oven door en door heet laten worden, laten kleuren tot een krokant korstje ontstaat.
Intussen slagroom stijfkloppen met vanillesuiker. Peren warm serveren met slagroom. Ook lekker met roomijs.

Bereidingstijd: 40
Voor: 6 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Type: Overig
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.