Italiaanse salade

Ingredienten:
1 winterwortel
200 gram knolselderij
3 tomaten
2 plakjes ham
100 gram gekookte ossentong (5 plakjes)
4 kleine augurkjes
1 hardgekookt ei
8 groene olijven (gevuld met piment)
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels vinaigrette
Enkele blaadjes kropsla

Bereidingswijze:
Wortel en knolselderij schoonmaken, wassen en in fijne reepjes (julienne) snijden.
Water aan de kook brengen met een beetje zout en daarin de groenten kort koken (moeten knapperig blijven).
De groenten afgieten en direct afspoelen onder koud water(anders garen ze verder), laten uitlekken. 2 tomaten pellen, van zaadlijst ontdoen en in blokjes snijden.
Vleeswaren in reepjes snijden.
Groenten en vleeswaren mengen met mayonaise en vinaigrette. Kropsla wassen en drogen, 1 tomaat wassen en in partjes snijden, olijven in ringen snijden.
Op ieder bord een blaadje kropsla, daarop de Italiaanse salade en afwerken met partjes tomaat, partjes hardgekookt ei, waaiertjes van augurk en olijfringetjes.

Bereidingstijd: 40
Voor: 4 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Salade
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *