Picadillo

Ingredienten:
1 ui, grof gesnipperd
150 gram winterwortel
1 blik gezeefde tomaat (of 2 eetlepels tomatenpuree)
150 gram aardappel
3 eetlepels olie
500 gram gehakt
2 teentjes knoflook
3 laurierblaadjes
peper en zout
paprikapoeder
150 gram diepvriesdoperwten

Bereidingswijze:
Snipper de ui, schil de wortel en de aardappel en snij deze in kleine blokjes (de blokjes moeten ongeveer even groot zijn, zodat de gelijktijdig gaar zijn).
In een hapjespan de olie verhitten en hierin de ui, knoflook (gesnipperd of geperst) en het gehakt bakken tot het gehakt rul is. Voeg dan de wortel en de aardappel toe. Peper, zout en paprikapoeder naar smaak toevoegen. Laurier toevoegen evenals de gezeefde tomaat (of de tomatenpuree). Goed doorroeren.
Dit mengsel met het deksel op de pan ongeveer 20 minuten laten sudderen tot de aardappel en de wortel gaar zijn. Laten afkoelen en tot gebruik op een koele plaats zetten.
Vlak voor het opdienen kunnen de diepvriesdoperwten toegevoegd worden. Het mengsel is klaar als de doperwten ontdooid en gaar zijn.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *