Japanse Kip Salade

Ingredienten:
2 eetl. blanke sesamzaadjes.
1 eetl. citroensap.
zout en peper uit de molen.
4 eetl. zonnebloem-olie
circa 200 gram gemengde sla.
300 gram gerookte kipfilets.
1.5 eetl. japanse sojasaus(kikkoman).
2.5 eetl. gembersiroop, uit potje.

Bereidingswijze:
Rooster, onder voortdurend omschudden, de sesamzaadjes in een
hete droge koekepan tot ze beginnen te springen.
Laat de zaadjes, uitgespreid op een bord, koud worden.
Maak de dressing door eerst citroensap met zout en peper te
vermengen.
Blijf roeren tot het zout is opgelost.
Klop daarna de olie erdoor.
Haal de sla door de dressing, en laat ze boven de kom uitlekken.
Verdeel de sla over de borden.
Snijd de kipfilets in dunne plakken.
Roer sojasaus en gembersiroop zolang door de resterende dressing
tot een glad mengsel is verkregen.
Haal de plakjes kipfilets door het mengsel.
Schik ze op de slabedjes.
Strooi de geroosterde sesamzaadjes erover.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koude
Gang: Bijgerecht
Keuken: Japans
Type: Salade
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.