Aardappelsalade

Ingredienten:
2 kg aardappelen – 4 uien – 8 zure augurken – 2 rodepaprika’s – 1/4 ltr. hete bouillon (uit pot of van blokjes) – 4 eetlepels wijnazijn – 12 eetlepels olie -zout, peper – 1 kopje gemengde gehakte verse kruiden

Bereidingswijze:
Voorbereiding: Borstel de aardappelen onder stromend koud water schoon en laat ze in een gesloten pan 20 minuten in water koken.
Verder: Spoel de gare aardappelen met koud water af en laat ze enigszins afkoelen. Schil en hak de uien. Hak de augurken. Snij de paprika’s doormidden, maak ze schoon, was ze en snij ze in kleine stukjes. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Meng de plakjes aardappel, de gehakte uien, augurken en paprika door elkaar. Giet de hete bouillon over de salade. Roer azijn, olie, zout en peper door elkaar en giet dit, tezamen met de kruiden, over de sla, meng alles goed door elkaar en laat de salade in de koelkast in een afgedekte schaal enige tijd intrekken

Bereidingstijd: 45
Voor: 7 personen.
Bereiding: Koude
Gang: Bijgerecht
Keuken: Duits
Type: Salade
Seizoen: n.v.t.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.