Kip in Cranberry Wijnsaus

Ingredienten:
8 stukken kip of kipfilets – gewassen, drooggedept en door de bloem gewenteld – ,maisolie om te bakken, 1 fijngesnipperde ui, 200 gram verse cranberries, 1/2 liter rode wijn, 2 el ketchup, 2 gehakte knoflookteentjes, 1 el bruine suiker, zout naar smaak, laurierblad en peterselie voor de garnering.

Bereidingswijze:
Bak de kip goudbruin, neem hem daarna uit de pan. Voeg de uisnippers bij het braadvet en fruit ze tot ze zacht zijn. De overige ingredienten, behalve de peterselie toevoegen en alles onder voortdurend roeren aan de kook brengen. De stukken kip in de saus leggen en met deksel op de pan ongeveer 3 kwartier laten sudderen. Af en toe omscheppen. Opdienen met de peterselie in een voorverwarmde schaal.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Type: Vlees
Seizoen: Winter

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.