Chocolade Kransjes

Ingredienten:
200 gram pure chocolade, zilveren garneer pilletjes, rode of groene musket.

Bereidingswijze:
Spreid een stuk aluminiumfolie of bakpapier uit en leg hierop verschillende kerstvormpjes van 4-5 cm groot. Bijvoorbeeld een klokje, kerstboom, paddestoel of engeltje. Eventueel kun je van plastic bekertjes ronde vormen knippen. Knip een rietje in circa 10 stukjes van circa 1 cm. Breng in een grote pan ruim water aan de kook. Breek de chocolade boven een kleinere pan in stukjes. Hang deze pan in het kokende water en laat de chocolade al roerende smelten. Schenk de gesmolten chocolade direct in de vormpjes, terwijl je die goed tegen de folie aandrukt. Steek bovenaan in elk chocoladefiguurtje een rietje. Laat de chocolade iets opstijven en garneer de figuurtjes dan met een zilverpilletje of musket. Laat de figuurtjes in de koelkast in circa 1 uur hard worden. Verwijder de vormpjes voorzichtig en hang de figuurtjes met dun gouddraad in de boom.

Bereidingstijd: 30
Voor: 45 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Bijgerecht
Keuken: Internationaal
Type: Gebak
Seizoen: Winter

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.