lam spiesjes

Lamsspiesjes

Ook ideaal voor op de BBQ. Turkse lamsspiesjes

Ingredienten:

  • 400 g lamsgehakt
  • halve gepekelde citroen
  • handje koriander
  • handje platte peterselie
  • 3 el komijnpoeder
  • 50 g amandelen
  • 1 ei
  • zout en peper
  • olijfolie

Yoghurtdip:

  • 250 g dikke (Turkse/Griekse) yoghurt
  • 1 groene peper
  • 1 knoflookteen
  • handje koriander
  • zout en peper

Bereidingswijze:
Yoghurtdip:

1. Hak het pepertje en de knoflook heel fijn.
2. Hak de koriander fijn.
3. Meng alles door de yoghurt en breng flink op smaak met zout en peper.
4. Zet even weg om de smaken in te laten trekken.

Spiesjes:

1. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
2. Laat afkoelen en hak fijn.
3. Snij het vruchtvlees van de gepekelde citroen en gooi weg. Hak de schil fijn.
4. Hak de verse kruiden fijn.
5. Meng alle ingrediënten door het gehakt, inclusief royaal zout en peper.
6. Kneed er langwerpige balletjes van en steek er satéprikkers door.
7. Besprenkel ze met een klein beetje olijfolie.
8. Verhit een grilpan en bak de spiesjes circa 2-4 minuten per kant (afhankelijk van de dikte)

Bereidingstijd: 20 minuten
Voor: 4 personen.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Turks
Type: Vlees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *