Mokkapudding

Ingredienten:
20 gram gelatine (10 blaadjes)
1 liter melk
snufje zout
100 gram suiker
2 eetlepels oploskoffie
slagroom
advocaat
mokkaboontjes

Bereidingswijze:
Week 20 gram gelatine (10 blaadjes) in ruim koud water. Breng 1 liter melk aan de kook met een snufje zout. Roer 100 gram suiker en 2 eetlepels oploskoffie door elkaar. Schenk de hete melk erbij. Knijp de gelatine uit en los hem op in de melk. Laat de mokka-melk afkoelen tot hij lobbig wordt en schep het mengsel in een met koud water omgespoelde puddingvorm. Laat de pudding afkoelen en in de koelkast goed koud worden. Dompel de puddingvorm enkele tellen in heet water en stort de pudding op een schaal. Garneer met toeven slagroom, lepeltjes advocaat en mokkaboontjes.

Bereidingstijd: 40
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Type: Overig
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *