Oerap Oerap

Oerap Oerap

Heerlijk bij scherpe gerechten zijn natuurlijk de atjar’s, maar ook heel lekker hierbij is een ander groente gerecht.
Oerap Oerap, niet al teveel werk en heel lekker. Ook voor de veganisten onder ons.

 

Oerap Oerap

Oerap Oerap

Ingrediënten:

  • 200 gr sperziebonen
  • 200 gr taugé (staartjes eraf)
  • 1 komkommer
  • 2 tenen knoflook
  • 3 sjalotten
  • 2 cm verse kentjour   (mag ook 1/2 tl kentjoer poeder zijn)
  • 1 blaadje djeroek poeroet (djaruk purut)
  • 2 el tamarinde pasta (assem water)
  • 1 tl verse trassi (opgelost in 2 el heet water)
  • 1 tl suiker (liefst gulah jawa maar rietsuiker o.i.d. werkt ook)
  • 200 gr geraspte kokos
  • 1 el sambal oelek
  • zout

Bereidingswijze:

De sperziebonen en de taugé blancheren tot ze beetgaar zijn (sperziebonen ongeveer 3 minuten, taugé ongeveer 1 minuut). Afspoelen met koud water
Komkommer schillen, halveren en met een eetlepel de zaad lijsten eruit schrapen.
Snijd de komkommer in dunne plakjes. Snijd de knoflook en de sjalotten fijn.
Wrijf in in een vijzel (anders keukenmachine) de kentjoer en djeroek poeroet fijn. Meng dit met het asem water, suiker, (opgeloste) trassi en een beetje zout.
Op smaak brengen met de sambal oelek.
Ondertussen in 75 milliliter water de kokos zachtjes laten koken tot al het water is opgenomen.

Doe de boemboe’s bij de kokos en voeg de sjalotten, knoflook en de groente toe en schep alles goed om tot het goed verdeeld is.

Als je over houdt kun je de salade goed bewaren, het enige waar je even op moet letten is dat je het meeste vocht eruit laat lopen anders wordt het geheel veel te soppig. Hierna de salade in een schoon bakje bewaren in de koelkast.

 


Bereidingstijd: 30 Minuten
Type: Groente
Land: Indonesië

Oerap Oerap

Samenvatting
recipe image
Receptnaam
Oerap Oerap
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *