Amandel printen - klaar

Amandel Printen

Wij gaan geregeld naar onze Oosterburen. Tijdens een van onze laatste bezoeken rond de kerst vonden we daar een leuk kerst gebak’s recepten boekje.
De eerste die we daar uit maken vandaag zijn de Amandel Printen. Want als je het over printen hebt, dan heb je het voor ons over Duitse kerst en de mooie Kerst markten.

Amandel printen - klaar

Amandel printen

Ingredienten:

  • 1250 gr goede honing
  • 80 gr boter
  • 80 gr licht bruine basterd suiker
  • 380 gr bloem (tipo 00)
  • 80 gr amandel stukjes of schaafsel
  • 1 tl Lebkuchen kruiden (Duitse Supermarkt)
  • 1 tl baksoda ( zuivering’s zout)

Bereidingswijze:

De honing,boter en de suiker in een steelpan op heel laag vuur opwarmen totdat de suiker is opgelost.
Het mag absoluut niet aanbakken of bruin worden.
Zeef de bloem en meng dit met de Lebkuchen kruiden en de 50 gr van de amandel stukjes. (30 gr overhouden dus)
Een klein beetje laten afkoelen en dan beetje voor beetje de bloem mengsel er door roeren totdat een soort hele zachte deegbal ontstaat.

Doe het deeg in een kom en laat het minimaal een uur in de koelkast afkoelen.
Verwarm de oven voor op 190 graden. Haal het deeg uit de koelkast en bestuif het goed met bloem.
Rol het uit tot een vierkante plak van 1 cm dik. Strooi hier de rest van de amandel stukjes overheen.
Met de deegroller voorzichtig de amandel in het deeg rollen. Snijd de plak deeg in stukjes van 3 bij 4 cm. Andere maten zijn ook goed.
Leg de stukjes op een met bakpapier bekleedde oven plaat en bak ze af in ongeveer 15 a 20 minuten. Wel goed in de gaten houden, want ze mogen niet donkerbruin worden.


Bereidingstijd: 135 minuten (inclusief rusten)
Bereiding: bakken
Type: gebak
Seizoen: Winter
Land: Duitsland

Amandel Printen

Samenvatting
recipe image
Receptnaam
Amandel printen
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Opmerkingen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *