
Pastinaak puree
Dat hadden we nog beloofd. Het recept voor de pastinaak puree die we bij de coq au vin geserveerd hadden.
Het is eigenlijk ook een gerecht wat goed bij een hoop andere zware winter en herfst kost past. Het is namelijk mooi fris en zeker niet zo zwaar als aardappel puree.
Ingredienten:
- 2 grote pastinaken
- 1 el goeie grove mosterd
- 1 flinke el creme fraiche
- verse nootmuskaat (gemalen)
- zout
Bereidingswijze:
Schil de pastinaak en snijd in kleine blokjes. Let op het midden hoeft er niet uit, ze zijn niet zo hard als een winterpeen.
Doe in een pan en overgiet met koud water, voeg royaal zout toe. Het water mag best brem zout zijn (zeewater).
Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten koken, tot de pastinaak zacht genoeg is om te pureren.
Giet de pastinaak af.
Pureer de pastinaak het liefst met een echte puree knijper, dan blijft het lekker luchtig. Als je een puree stamper gebruikt heb je kans dat de puree wat draderig wordt.
Op smaak brengen met de creme fraiche, mosterd, nootmuskaat en eventueel wat zout
Bereidingstijd: 25 minuten
Voor: 3 personen
Type: bijgerecht
Seizoen: Herfst
Pingback: Coq au vin | Proeven en Ruiken