1. Het opzwellen van deeg of beslag doordat er gist of bakpoeder aan is toegevoegd (zie ook rijsmiddel ). Pas goed op de verhoudingen, want bij toevoeging van een te grote hoeveelheid rijsmiddel kan een en ander nog wel eens de pan uitrijzen. 2. Het (in de oven) uitzetten en omhoog komen van gerechten waar stijfgeklopt eiwit doorheen is geklopt, zoals soufflé. Vaak volgt na het uit de oven halen al snel weer een teleurstellend inzakken.
rijzen
About the author: Mnr Proeven
Related Posts
Beurre noisette
- 27 oktober 2019
- Mnr Proeven
Baksoda
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
gemberwortel
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
jalapeno
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
Abura-age
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
Parmezaanse kaas
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
pasta
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven
roux
- 13 maart 2012
- Mnr Proeven