Rode Saus (voor pasta)

Ingredienten:
1 rode paprika
1/2 aubergine
2 rijpe tomaten
1 ui
1 eetlepel wijnazijn
2 eetlepels room
1 theelepel suiker
rozemarijn, tijm
zout, peper
1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:
Snijd de schoongemaakte paprika en aubergine in blokjes.
Snipper de ui.
Ontvel de tomaten (1 minuut in kokend water, dan laat het velletje makkelijk los), haal de pitjes eruit en snijd ze in blokjes.
Verhit de olijfolie in een kookpan met dikke bodem en bak de ui en de paprika zacht aan.
Voeg de aubergine, de tomaat en wat tijm en rozemarijn toe en bak al roerend tot de tomaat vocht loslaat.
Doe de wijnazijn erbij en laat het geheel dan, met een deksel op de pan, drie kwartier sudderen. Controleer regelmatig of het niet droog kookt.
Roer aan het eind stevig door, zodat alles een geheel wordt.
Voeg een scheut room en naar smaak zout, peper en wat suiker toe en kook zo nodig zonder deksel al roerend nog wat in.
Het resultaat blijft in een pot in de koelkast een week goed en kan ook worden ingevroren.

Bereidingstijd: 15
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Sauzen
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.