Verse mayonaise
Zelf verse mayonaise maken, lijkt ingewikkeld maar is dat zeker niet. Het is iets dat binnen 5 minuten klaar is. Heerlijk een bord verse patatten met zelfgemaakte verse mayonaise.
Ingredienten:
- zonnebloem olie
- 1 ei
- peper en zout
- worcestersaus
- mosterd
- scheutje azijn
Bereidingswijze:
In een kom doe je het hele ei (op zn Belgisch anders gooi je dat eiwit toch maar weg).
Daarbij doe je een paar druppels worcestersaus, een snufje peper en zout, een heel flinke scheut azijn en een flinke theelepel mosterd.
Wij gebruiken regelmatig in plaats van de ge-ijkte ingrediënten bijvoorbeeld Japanse rijstazijn, vijgen mosterd uit Monschau. Dat maakt de mayonaise net even anders en lekkerder misschien wel.
Gewoon lekker uitproberen.
Met de keuken mixer of staafmixer druppelsgewijs de olie door de ei massa doen totdat er een dikke mayonaise ontstaat. Als je dit met een mixer doet is de kans dat je mayo in de schift gaat vrijwel nihil. Niet bang zijn dus.
Mocht de mayonaise te dik zijn kan je deze verdunnen met een scheutje warm water.
Op smaak brengen met peper en zout
Bereidingstijd: 10
Voor: 6 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Bijgerecht
Keuken: Internationaal
Type: Sauzen
Seizoen: N.V.T.
Pingback: Verse huzarensalade - Proeven en Ruiken