Salade van zeeduivel met sinaasappeltjes

Ingredienten:
150 gr extra fijne groene boontjes
4 sneetjes witbrood
boter
3 sinaasappelen
± 125 gr gemengde sla
1 theelepel zachte mosterd
2 eetlepels notenolie
500 gr zeeduivelfilet
peper, zout

Bereidingswijze:
Maak de boontjes schoon, was ze, kook ze in licht gezouten water beetgaar en spoel ze onder de koude kraan af.
Verwijder de korst van de sneetjes brood, snijd ze in dobbelsteentjes en bak die in een klontje boter krokant.
Schil 1 sinaasappel tot op het vruchtvlees en snijd er 4 mooie schijfjes van.
Halveer de 2 overige sinaasappelen en pers ze uit.
Was de sla en maak hem droog.
Roer de mosterd door de notenolie en giet dit mengsel over de salade.
Meng alles goed door elkaar en kruid met peper en zout.
Schik de salade op 4 borden en verdeel er de boontjes op.
Snijd de zeeduivel filet in 12 mooie stukjes.
Smelt een klontje boter in een anti-aanbakpan en bak de stukjes zeeduivel gaar.
Kruid met peper en zout en schik op elk bord 3 stukjes vis.
Blus de pan met het sinaasappelsap, laat dit even inkoken en roer er dan 25 gr boter door.
Breng de saus op smaak met peper en zout en lepel haar over de vis.
Bestrooi tenslotte met de croutons en schik er een schijfje sinaasappel op.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Salade
Seizoen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *