Perensalade met knolselderij en rauwe ham
Ingredienten:
4 peren (Doyenne de commice)
1 citroen
knolselderij (ongeveer 300 gram)
1 kleine krop eikenbladsla
150 gram rauwe ham
3 eetlepels mayonaise
6 walnoten
1 theelepel gedroogde peterselie
0,5 theelepel paprikapoeder
Bereidingswijze:
Peren schillen, overlangs in 2 snijden en klokhuis verwijderen.
Water met sap van een halve citroen aan de kook brengen.
De peren hierin tegen het kookpunt aan 5 minuten garen (pocheren).
De peren uit het kookvocht nemen en laten afkoelen.
Knolselderij schillen, wassen en met de fijne rasp van de keukenmachine raspen; mengen met sap van een halve citroen.
Rauwe ham in fijne reepjes snijden.
Knolselderij, ham en mayonaise mengen.
Sla wassen en drogen.
Walnoten grof hakken.
Op borden de sla schikken, daarop 2 halve peren.
De peerhelften vullen met de gemengde salade, overstrooien met walnoten, paprikapoeder en peterselie.
Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Salade
Seizoen: N.V.T.
Geef een reactie