Spinaziesalade met asperges en Gandaham

Ingredienten:
300 gram spinazieblaadjes (liefst grote), 18 plakjes Gandaham, 9 pomedoritotomaten, 300 gram groene asperges, stuk parmezaanse kaas (circa 2 ons), olijfolie (traditionel en extra vierge), 1 citroen, bosje basilicum, 3 theelepels bruine suiker, peper

Bereidingswijze:
Leg de prosciutto en de gehalveerde tomaten (met de snijkant omhoog) op een bakplaat. Maal er wat peper over en besprenkel ze met een beetje olijfolie (traditionel). Bak ze 15 á 20 minuten in een oven op 180 °C tot de prosciutto knapperig is en de tomaten zacht zijn.

Was intussen de spinazie en maak ze droog, bijvoorbeeld met een slacentrifuge. Schaaf de kaas in plakjes. Maak de asperges schoon en blanceer ze. Maak een dressing van 3 eetlepels olijfolie (extra vierge), 3 eetlepels citroensap, 2 eetlepels fijngehakte basilicum en de bruine suiker.

Verdeel de spinazie over de borden en verdeel de tomaathelften, asperges en prosciutto. Besprenkel de salade met de dressing.

Bereidingstijd: 35
Voor: 6 personen.
Bereiding: Koude
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Salade
Seizoen: Zomer

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.