Scherpe Kreeftpompoensoep

Ingredienten:
1 kg levende, rode rivierkreeft
2 tl plantaardige olie
1,25 L. kippenbouillon
5 cm galanga, gekneusd
4-8 tl rode curry-pasta
2 stengels citroengras, gekneusd, in stukken van 5 cm.
6 limoenblaadjes, licht gekneusd
300 gr pompoen of courgette, zaadlijsten verwijderd, in kleine blokjes
2-3 zeer scherpe chilipepers, gekneusd(eventueel)
2 el limoen- of citroensap
1 el vissaus
2 el gehakte verse koriander, ter garnering

Bereidingswijze:
Voorbereiding : De koppen van de kreeften draaien en de staarten doormidden snijden. Zo veel mogelijk vlees uit de koppen, staarten en scharen halen. Het vlees in stukken van 2 cm. snijden en laten rusten.
Bereidingswijze : De olie in een pan verhitten. Koppen en schalen en toevoegen, 1 min. roerbakken, tot ze van kleur veranderen. De bouillon en de galanga toevoegen en aan de kook brengen. Het vuur llaag draaien en de bouillon met het deksel op de pan 15 min. laten koken en dan zeven.
Pan omspoelen, gezeefde bouillon erin schenken, rode currypasta, citroengras en de limoenblaadjes toevoegen en aan de kook brengen. Deksel op de pan doen, vuur laag draaien en 2 min. koken. Pompoen (of courgette) toevoegen, met deksel op de pan 3 min. koken.
Het kreeftenvlees en de chilipepers toevoegen: 3-4 min. zonder deksel op de pan beetgaar koken. Het limoensap en de vissaus toevoegen. Op smaak brengen, zo nodig met vissaus.
De soep in een terrine overscheppen, met koriander bestrooien en warm serveren. Eventueel limoenblaadjes, citroengras en galanga voor het serveren verwijderen.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Voorgerecht
Keuken: Thais
Type: Soep
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *