Sinaasappelsoep
Ingredienten:
500 gr wortelen (geschrapt)
scheut olie
2 sinaasappelen
1 liter groentebouillon
1 grote ui
1 theel gedroogde tijm (of 3 – 4 theel gehakte verse tijm)
peper
nootmuskaat
peterselie
Bereidingswijze:
De wortelen in schijfjes snijden.
Olie en wortelen in een grote pan op middelmatig vuur verhitten, af en toe roeren.
Pers de sinaasappelen uit en snijd de ui in grove stukken.
Voeg de helft van de sinaasappelsap, de bouillon en ui toe.
Zet het vuur laag, leg het deksel erop en laat de wortelen in ca. 20 minuten gaar worden.
Voeg aan het einde de rest van de sinaasappelsap toe.
Pureer het mengsel met de staafmixer.
Giet het terug in de pan en verwarm het.
Maak het op smaak met peper en nootmuskaat.
voeg wat peterselie over de soep
Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Amerikaans
Type: Soep
Seizoen: n.v.t.
Geef een reactie