
Soto Ajam
Soto Ajam
Een heerlijke aziatische soep die altijd kan. Warm of koud weer het is gewoon altijd lekker
Wij hebben deze gemaakt met een heerlijk biologisch scharrel kippetje.
Ingrediënten :
4 tenen knoflook gepeld
1 kip heel
5 cm gember in grove stukken
1 stengel citroengras in stukken
1 kippenbouillontablet
1 eetlepel olie
200 g pandanrijst gekookt
1 zakje selderij (30 g) fijngesneden
125 g taugé
6 eieren gekookt en gepeld
1 bakje gebakken uitjes (100 g)
1 citroen in 6 partjes
Bereidingswijze :
Plet 3 tenen knoflook. Doe de kip in een grote pan, schenk er 2 liter water bij en voeg de geplette knoflook, de gember, het citroengras en het bouillonblokje toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het 45 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken.
Breng op smaak met zout en peper. Neem de kip uit de pan, zeef de bouillon zodat je de grote stukken eruit kunt halen.
Neem het vel van de kip nadat het wat is afgekoeld en pluk met behulp van 2 vorken het vlees eraf. Doe het kippenvlees weer terug in de bouillon.
Snijd de laatste teen knoflook in plakjes. Verhit de olie en fruit hierin de knoflook goudbruin. Doe in elk soepbord wat rijst, selderij, taugé, gebakken knoflook en een ei, en schenk de hete bouillon erop.
Bestrooi de soep met gebakken uitjes en knijp boven elk bord een partje citroen uit.
Varieer met verschillende ingrediënten zoals peterselie in plaats van selderij of prei en soms met bosui.
Of vervang de rijst door aardappel. Of voeg soe-oen toe, een Indische dunne soort mihoen.
recept van de AH
Geef een reactie