tequila kokosmousse
Ingredienten:
8 blaadjes witte gelatine, 1 zakje santen (30 gram, Conimex), 1 deciliter ananassap (pak a 1 liter, Chiquita), 150 gram suiker, 1 deciliter blanke tequila (slijter), 2,5 deciliter slagroom, 4 kokoskransen (pak a 180 gram, Vast) 4 eetlepels bosvruchtenjam (pot a 450 gram, Betuwe) Extra nodig: 4 ronde kommetjes zo groot als de kokoskransen.
Bereidingswijze:
Laat de gelatine in ruim koud water circa 5 minuten weken.
Bereid de santen zoals aangegeven op de verpakking.
Verwarm het ananassap. Los de suiker erin op.
Knijp de blaadjes gelatine uit en laat ze van het vuur af al roerend in het ananassap oplossen.
Roer de santen en de tequila erdoor. Laat het afkoelen tot een lobbig mengsel.
Klop de slagroom stijf.
Spatel de slagroom door het gelatinemengsel.
Spoel de kommetjes met koud water.
Schep de mousse in de kommetjes. Leg er een kokoskrans op.
Laat de mousse in circa 1 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de jam met 4 eetlepels water.
Stort de mousse op 4 bordjes en schep de saus eromheen.
Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Nagerecht
Keuken: Mexicaans
Type: Overig
Seizoen: N.V.T.
Geef een reactie