Pompoenkoekjes met koriander

Ingredienten:
• 400 gram pompoen
• drie gekookte aardappelen
• een ei
• twee theelepels gekneusde
korianderzaadjes
• 1,5 dl Antoon (bier)(flesje van 30 cl)
• zes eetlepels crème fraîche
• twee eetlepels fijngehakte peterselie
• zonnebloemolie
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
De pompoen schillen, zaden verwijderen, in blokjes snijden en in water met een snufje zout beetgaar koken. De blokjes af laten koelen en in een mengkom, samen met de gekookte aardappelen fijn maken met een vork. Het ei, bier en de gekneusde korianderzaadjes erbij doen en goed mengen. Op smaak brengen met peper en zout. In de koelkast of op een koude plek gedurende drie tot vier uur laten opstijven en vervolgens ronde koekjes met een doorsnee van 5 tot 6 cm vormen. Een laagje zonnebloemolie verhitten in een koekenpan met anti-aanbaklaag en hierin de koekjes om en om bakken, tot ze aan beide kanten lichtbruin van kleur zijn. Zo warm mogelijk serveren.

Bereidingstijd: 60
Voor: 6 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *