Aardbeien Romanow

Ingredienten:
250 gram aardbeien
1 zakje vanillesuiker
50 gram kristalsuiker
4 kleine bollen vanilleroomijs
2 dl slagroom
1 sinaasappel
1/2 likeurglaasje cointreau
50 gram amandelschaafsel

Bereidingswijze:
Aardbeien wassen en van kroontjes ontdoen.
Sinaasappel persen.
Amandelschaafsel op niet te hevig vuur in droge koekenpan roosteren.
Slagroom met vanillesuiker en kristalsuiker opkloppen tot 3/4 dikte.
Slagroom mengen met sinaasappelsap en cointreau.
Op 4 dessertbordjes in het midden een bolletje vanille-ijs leggen en deze omringen met de aardbeien.
De aardbeien oversausen met de sinaasappelroom en bestrooien met amandelschaafsel.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Nagerecht
Keuken: Russisch
Type: Overig
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *