Cranberry sinaasappel compote

Ingredienten:
250 g cranberry’s
1 sinaasappel
1 dl vers uitgeperst sinaasappelsap
200 g witte basterdsuiker

Bereidingswijze:
Was de cranberry’s in een zeef. Schil de sinaasappel zo dik dat ook de vliesjes rond de partjes worden mee geschild. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en snijd ze doormidden. Breng in een pan het sinaasappelsap met de basterdsuiker aan de kook Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de cranberry’s en sinaasappelstukjes toe en laat ze in een gesloten pan ca. 5 min. koken tot de cranberry;s zacht zijn. Laat de compote afkoelen en doe hem over in een schaal. Lekker bij wild en gevogelte.

Bereidingstijd: 30
Voor: 5 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Overig
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.