Irish coffee likeur

Ingredienten:
Ingrediënten voor 1 liter:

60 – 95 gram versgemalen koffie
25 gram cacao
750 ml whisky van 40 AV%
1 zakje vanillesuiker
200 gram rietsuiker
± 130 ml water, aanvullen tot 1 liter

Bereidingswijze:
Voeg de whisky aan de versgemalen koffie en cacao toe en laat het mengsel gedurende twee weken macereren in een goed afgesloten pot op huiskamertemperatuur.
Na deze tijd tweemaal door een papierfilter filtreren waarna de rietsuiker en de vanillesuiker toegevoegd worden. Door regelmatig te schudden lossen de suikers op.
Zodra dit gebeurd is bottelen en water toevoegen tot een liter.

Bereidingstijd: 0
Voor: personen.
Bereiding: Overig
Gang: Anders
Keuken: Overig
Type: Dranken
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *