Pompoensoep 2

Ingredienten:
1 ui
3 tenen knoflook
boter
1 flinke winterwortel
2 aardappelen
1 kg pompoenvruchtvlees.
peper, zout
1 theelepel gemalen komijn
1 eetlepel versgesneden peterselie
1 eetlepel versgesneden koriander
1 pot kippenbouillon

Bereidingswijze:
Smoor de ui en de knoflook in wat boter.
Voeg er de kleingesneden wortel, aardappelen en pompoen bij.
Leng de bouillon aan met de op de verpakking aangegeven hoeveelheid water, voeg dit toe en laat koken tot de groenten gaar zijn.
Pureer de soep met een staafmixer en breng haar op smaak met zout, peper, komijn, peterselie en koriander.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Soep
Seizoen: Herfst

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

vier × vier =