Gebraiseerd kalfssukadestuk met cappuccino van champignons

Ingredienten:
600 gr kalfssukadestuk
3 dl olijfolie
50 gr boter
1 in stukken gesneden ui
2 in stukken gesneden stengels bleekselderij
1 gewassen, gedroogde en in stukken gesneden prei
1 dl rode wijn
1 dl rode port
1 liter kalfsfond
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
2 gesnipperde tenen knoflook
peper en zout

Voor de cappuccino:
500 gr gewassen, gedroogde en in stukjes gesneden champignons
2 gesnipperde sjalotjes
100 gr boter
1 dl kalfsfond
1 dl room

Bereidingswijze:
Wrijf het sukadestuk rondom in met peper en zout.
Verhit de boter en de olie in een braadpan en braad het vlees, op niet te hoog vuur, rondom bruin.
Haal het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie.
Bak in het braadvet de groenten en de kruiden licht aan en blus af met de port, de rode wijn en de kalfsfond.
Leg het vlees terug in de pan en laat het in 2 uur gaar worden.
Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen.
Zeef het braadvocht, maak de pan schoon, doe de gezeefde bouillon terug in
de pan en kook die tot de helft in.

Maak de cappuccino:
Fruit de champignonstukjes en de sjalot in een klontje boter aan.
Voeg de kalfsfond toe en laat tot 1/3 inkoken.
Pureer de saus met de staafmixer.
Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.
Monteer de saus van het vuur af met de rest van de boter en klop hem met de staafmixer schuimig.

Bereidingstijd: 120
Voor: 4 personen.
Bereiding: Braden
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Overig
Type: Vlees
Seizoen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.