Aardappelmosterdsoep

Ingredienten:
1 ui
700g geschilde bloemige aardappelen
20g boter of margarine
2 eetlepels (dragon)mosterd
2 kippenbouillontabletten
250g geschrapte worteltjes
300g gerookte kipfilet
300g panklare prei
25g kruidenboter
1/8l slagroom
2 eetlepels fijngehakte peterselie
peper, zout

Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui. Snijd de aardappelen in stukjes.
Verhit de boter in een grote pan en fruit de ui al omscheppend.
Fruit de mosterd even mee.
Voeg de aardappelen, 8 dl. water en de bouillontabletten toe.
Breng de soep aan de kook, laat ze 15 min. zachtjes koken.
Snijd ondertussen de worteltjes en de kip.
Smelt de knoflookboter in een pan. Smoor hierin de prei en de worteltjes met het deksel op de pan ca. 8 min. gaar.
Schep de kip erdoor en laat het even warm worden. Pureer de soep met de staafmixer en roer de slagroom erdoor.
Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over 4 borden, schep de groenten-kipmix er op, bestrooien met peterselie.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Soep
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.