Kerst Pudding

Ingredienten:
20 gram oranjesnippers
20 gram gesnipperde gember
25 gram bitterkoekjes
25 gram lange vingers
boter om in te vetten
1 appel
1 peer
1 klontje boter
citroensap
3 dl melk
3 eieren
30 gram suiker

Bereidingswijze:
Maak de oranjesnippers en gembersnippers nog fijner dan ze al zijn.
Verkruimel de koekjes of snijd ze in stukjes.
Schil de appel en de peer.
Verwijder de klokhuizen en snijd de vruchten in stukjes.
Bak de appel en peer in de boter goudbruin
Laat het grootste deel van het vocht verdampen.
Druppel er citroensap overheen.
Meng snippers, koekjes en vruchtenstukjes door elkaar.
Klop melk, eieren en suiker door elkaar.
Beboter een hoge schaal van ca. 1 liter inhoud
Leg het vruchtenmengsel erin.
Giet het melk-eimengsel er over heen.
Sluit nu de schaal met een deksel.
Zet de schaal in een pan met zacht kokend water
Laat de pudding in ca. 1-1½ uur stollen.
Draai de pudding dan op de kop op een schotel.

Bereidingstijd: 120
Voor: 4 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Type: Zuivel
Seizoen: Winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *