aardappel-dille-salade-klaar

Aardappelsalade met gerookte kip en dilledressing

Aardappelsalade met gerookte kip en dilledressing.

Een heerlijke frisse salade. De combinatie van de gerookte kip en dille is natuurlijk super, dat samen met de frisse zure room en de heerlijke zachte roseval aardappelen, maakt een heerlijke salade. Wij stomen de aardappel omdat er dan de meeste smaak aan blijft zitten, maar als je geen stoomoven hebt kan je natuurlijk ook koken.
Bij Little Italy hebben we een heerlijk brood gescoord uit de steenoven. Beetje zoute boter en klaar is Klara.

aardappel-dille-salade-klaar

Ingrediënten:

4 roseval aardappels, in kleine blokjes
4 tomaten of een flink aantal kleine trostomaatjes
3 eetlepel wittewijnazijn
4 eetlepel olijfolie
15 gram verse dille, fijngesneden
*8 stoneleeks, in ringetjes
200 gram gerookte kipfilet, in blokjes (natuurlijk gebruiken wij hiervoor zelfgerookte kip.)
125 milliliter zure room
4 eetlepel melk
2 theelepels mierikswortel
75 gram veldsla

*stoneleaks zijn kleine preitjes, ze lijken op de bos-ui maar zijn wat zachter van smaak.

Bereidingswijze:
stoneleek-gesneden
Voorbereiden:
De aardappels ongeveer 10 minuten stomen, als je een hogedruk stomer hebt, natuurlijk korter. Koken mag natuurlijk ook. Ze moeten in ieder geval niet te gaar worden. Het vel van de aardappel laten zitten, daar zit zeker bij een roseval namelijk heel veel smaak in en net onder.
In zeef onder koud stromend water afspoelen. De aardappel in kleine blokjes snijden. Tomaten ontvellen doen wij niet aan, dat vind ik zulke kul. Deze in vieren snijden en pitjes verwijderen.
Vruchtvlees in blokjes snijden. In kom azijn en olie met 1 el dille, zout en peper tot dressing roeren.
Aardappelblokjes, tomaat, stoneleeks en kip erdoor scheppen.
In kommetje zure room, melk, mierikswortel en rest van dille tot saus roeren, op smaak brengen met zout en peper.
Tot gebruik salade, mieriks-wortelsaus, veldsla en radijs in afzonderlijke afsluitbare bakjes gekoeld bewaren en vervoeren.

Bereiden:
Veldsla over borden verdelen.
Aardappel kipsalade in midden scheppen.
Mieriks-wortelsaus erdoor scheppen.
Garneren met radijsjes.

Personen: 4
Tijd: 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *