
Vers gerookte zalm met salade
Ik zag van de week bij de die blauw witte grootgrutter een mooie aanbieding. Mooie moten en zijde zalm. Normaliter koop ik mijn vis niet zo snel bij de grootgrutter, maar deze zagen er mooi uit. Dus we gaan vers gerookte zalm met salade maken en meteen het juiste moment om weer eens de rookoven van de plank te trekken. Als je een rookoven hebt is het eigenlijk niet zo moeijlijk. Je doet een beetje groffe peper en grof zout op de zijde (vel naar beneden) en een paar partjes limoen en smeert het geheel in met goede olijfolie.
Dan tussen de 20 en 30 minuten in de rookoven. Dit keer heb ik kersenhout snippers gebruikt.
Het resultaat was weer heerlijk. We hebben er een simpele salade van rucola,pecorino,croutons en yoghurt dressing en gebakken kriel aardappeltjes bij gegeten.
Het geheel begeleidt door een mooie witte wijn, de Elegido van Bordega Norton.
Simpel en lekker dus
Opmerkingen
-
Pim de Haan
heb een simpel tafel rookoventje met 2 spiritus brandertjes van rookoven.com gekocht.
zat alleen een gebruiksaanwijzing bij maar heb het nog eens opgezocht een las dat als de kern van de vis een temp van 72,5 graden bereikt heeft dat dan alle bacteriën zijn gedood.nu ik toch aan het typen kan je me een goede olijfolie aanraden ?.
Pim de Haan
op wat voor temperatuur moet de rookoven zijn en wat is de kern temperatuur als hij klaar is ?
klink namelijk erg lekker en heb net een rookoventje aangeschaft en dus prima om voor de eerste keer te roken 🙂
groet Pim