tavuk-etli-fasulye

Tavuk etli fasulye

Tavuk etli fasulye oftewel kipschotel met sperziebonen, is een gerecht uit de Turkse keuken.

We zijn meerdere malen in Turkije geweest en aangenaam verrast door de heerlijke Turkse gerechten. Dit gerecht hadden we nog nooit gemaakt maar zag er veel belovend uit.
En we hebben inderdaad heerlijk gegeten. Ik hoop dat U er ook van kan genieten.

Afiyet olsun!
tavuk-etli-fasulye
Ingredienten:

400 gr sperziebonen
2 uien
3 grote vleestomaten
8 kipdrumsticks (à 100 gr)
1/2 eetlepel paprikapoeder
zout, peper
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
3 teentjes knoflook
1 eetlepel gedroogde oregano
1 eetlepel tomatenpuree
4 takjes peterselie

tomaat-ui-boontjes

Bereidingswijze:
Sperziebonen wassen, schoonmaken en halveren. Uien pellen en fijn snipperen. Tomaten in-kruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine stukjes snijden.
Drumsticks bestrooien met helft van paprikapoeder, zout en peper.
In braadpan olijfolie verhitten. Drumsticks op halfhoog vuur rondom bruin braden. Uit pan nemen. Ui toevoegen en ca. 3 minuten bakken. Koriander en rest van paprikapoeder erdoor roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Oregano, tomaten, tomatenpuree en enkele eetlepels water toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper.
Op hoog vuur ca. 2 minuten doorkoken. Drumsticks erbij doen en afgedekt ca. 15 minuten stoven.
Sperziebonen toevoegen en geheel in nog ca. 20 minuten zachtjes gaarstoven, af en toe omscheppen.
Peterselie erboven fijn knippen en ca. 1 minuut meestoven.
Serveren met rijst.

Personen: 4
Bereidingstijd: Ca 1 uur
Land: Turkije
Type: Hoofdgerecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *