aardbeien ijs cake

Aardbeien ijs cake

Zeker in de zomer erg lekker en fris. Probeer de Aardbeien ijs cake zelf eens te maken.

Ingredienten:

  • 1 l vanilleijs
  • 1 cake
  • 200 ml amaretto
  • 250 g amandelspijs
  • 750 g aardbeien
  • 2 el honing
  • 2 el limonadesiroop

Bereidingswijze:
Zet het ijs even voor gebruik in de koelkast zodat het zachter wordt. Leg een groot stuk plastic folie in de cakevorm. Snij de cake in plakken en bekleed de bodem en zijkanten van de vorm met 3/4 van de cake. Hou nog 1/4 cake achter.

aardbeien ijs cake
aardbeien ijs cake

Sprenkel de amaretto over de cake in de vorm. Snij de 3/4 van het amandelspijs in dunne plakjes en verdeel die over de cake. Hou 1/4 over. Maak de aardbeien schoon en pureer ze in de keukenmachine of door een zeef. Meng de honing door de aardbeienpuree. Schep de helft van het aardbeienmengsel door het ijs. Vul de cakevorm met het ijs. Leg de rest van het amandelspijs erop en de rest van de cake. Vouw het plastic folie dicht en en zet het tenminste 1 uur in de vriezer. Door de rest van het aardbeienmengsel meng je de limonadesiroop. Voor het opdienen snijd je dikke plakken en serveer je het met de aardbeiensaus.

Bereidingstijd: 80
Voor: 7 personen.
Bereiding: Koude
Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Type: Zuivel

Summary
recipe image
Recipe Name
Aardbeien ijs cake
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.