Ajam Piendang Serani

Ingredienten:
1 kg kip
6 eetlepels olie
1/4 liter water
1 gesnipperde ui
1 teentje knoflook
1 t.hlepel sambal oelek
1 theelepel laos
1 theelepel koenjit
stukje asem
1 spriet sereh
zout
citroensap

Bereidingswijze:
Snijd de kip in stukken en daarna inwrijven met een papje van twee eetlepels water met het stukje asem en zout.
Ongeveer 1 uur in laten intrekken.
Uien, knoflook, laos en koenjit tot een brij wrijven en opbakken in de olie tot de uien geel zijn en dan de stukken kip toevoegen.
Bak dit alles samen tot de kip bruin is. Water en de sereh toevoegen.
De kip nu laten stoven tot deze gaar is.
Afmaken met citroensap.

Bereidingstijd: 120
Voor: 4 personen.
Bereiding: Stoven
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.