Pofaardappeltjes met garnalen

Ingredienten:
garnalen: gepelde 100 g per persoon
1 ei per persoon om te pocheren.
Een zachte puree van aardappelen
Lichtbruin gesmolten boter.

Bereidingswijze:
Je plukt de garnalen, (een halve kilo ongepeld) Je maakt een puree met als kruiden peper, zout, muskaat…wat melk, de puree mag smeuig zijn.
Eieren pocheren…water met azijn en zout: De vloeistof hoeveelheid moet voldoende zijn dat de eitjes mooi onder kunnen zitten…op de hoeveelheid water 1/4 hoeveelheid azijn en wat zout. Het water laten koken en dan wat minderen dat het niet te fel kookt.
De eitjes 1 voor 1 (normaal 1 per persoon) in een glas doen en dan met een lepel in het warme water heel voorzichtig…je laat ze er een viertal minuutjes erin en legt ze dan op keukenpapier.
Je maakt een krans van puree, daarop het eitje, rond de puree de versgeplukte garnalen en daar nog rond wat licht gebruinde boter(warm)

Bereidingstijd: 20
Voor: 0 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Bijgerecht
Keuken: Belgisch
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.