Gestoofde Runderlappen
Smullen is het met deze gestoofde runderlappen
Ingredienten:
- Plantaardige olie om in te bakken.
- 1 kg. magere runderlappen, in stukken gesneden.
- bloem.
- Zout en versgemalen Peper.
- 1 Flinke Ui, geschild en grof gesneden.
- 2 grote wortelen, geschrapt en in plakjes gesneden.
- 3 dl. donker Bier.
- 1 theel. azijn.
- 1 bosje tuinkruiden (samengebonden bladselderij, prei, peterseliestelen e.c.t.)
- vers gehakte peterselie voor de garnering.
Bereidingswijze:
Verwarm 2 eetlepels olie in een vuurvaste stoofpot of braadpan.
Meng door wat bloem, peper en zout, wentel hierdoor de stukken vlees en bak deze op een hoog vuur snel aan alle kanten bruin.
Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan en leg het apart.
Doe nu de groenten in de stoofpot en laat deze zachtjes in 5 minuten lichtbruin kleuren.
Leg dan het vlees weer terug in de pot en roer er het bier, de azijn en het bosje kruiden door.
Dek de stoofpot af, en zet hem in een warme oven (170 graden of gascijfer 3).
Laat het vlees in ruim 2 uur gaar worden.
Als het geheel te droog wordt, voeg dan af en toe een beetje water bij.
Verwijder het het bosje tuinkruiden en voeg peper en zout naar smaak toe.
Bestrooi het geheel met de fijngehakte peterselie.
Bereidingstijd: 120
Voor: 4 personen.
Bereiding: Braden (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.
Geef een reactie