Asperges à la Florentine
Ingredienten:
1 kilo asperges
1 citroen
50 gram boter
500 gram spinazie
worcestershiresaus
0,2 liter slagroom
0,2 liter kooknat van asperges
8 plakken gekookte ham
Bereidingswijze:
Kook de asperges in ruim water met zout, iets suiker en schijven citroen gaar in 20 minuten.
Was de spinazie, kook ze gaar en hak ze fijn.
Smelt wat boter in een pannetje, voeg de spinazie toe, de room en wat aspergenat, zodat er een dikke spinaziesaus ontstaat en breng ze op smaak met zout en worcestershiresaus.
Verdeel de asperges over de borden, leg er de plakken ham over en geef hierover de spinaziesaus.
Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Franse
Type: Groente
Seizoen: Lente
Geef een reactie