Knoflooksoep

Ingredienten:
2 preien
250 gram tomaten
5-7 tenen knoflook
3 el knoflookolie
2 grote aardappelen
1,25 liter rundvleesbouillon
zout
peper
(evt: paar sneetjes geroorsterd brood
knoflookboter
parmesaanse kaas)

Bereidingswijze:
Een pan met water aan de kook brengen
intussen de preien in ringen snijden en de knoflook pellen en uitpersen.
Als het water kookt de tomaten eventjes in het kokende water leggen en met koud water afspoelen (schrikken). Daarna de tomaten pellen, in stukjes snijden en de kroontjes verwijderen.
In een pan de olie verhitten, de prei, de knoflook en de tomaten daarin fruiten.
Intussen de aardappelen schillen en in kleine blokjes of reepjes snijden.
Voeg de aarappelen en de bouillon toe aan de groente, aan de kook brengen en 30 minuten zachtjes laten koken.
De soep op smaak brengen met peper en zout.

(Bijgerecht: Het geroosterde brood besmeren met knoflook boter of olie, met parmezaanse kaas bestrooien en in ca. 8 minuten in een oven van 200-225 graden gratineren)

Bereidingstijd:
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Franse
Type: Soep
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *