Champignons à léscargot

Ingredienten:
300 gram grote weidechampignons
125 gram boter
zout en vers gemalen zwarte peper
1/2 bosje peterselie
2 teentjes knoflook
1 sjalot
enkele druppels citroensap

Bereidingswijze:
Champignons schoonmaken en de steeltjes verwijderen.
Oven voorverwarmen op 250 graden.
Sjalot en knoflook versnipperen.
Peterselie fijnhakken en enigszins uitwringen.
100 gram boter mengen met zout, versgemalen peper, sjalot, knoflook en peterselie.
De champignons in de resterende boter aan de bolle zijde bakken op een hoog vuur en dan overdoen in een platte ovenschaal of op escargotschaaltjes schikken. De holtes van de champignons vullen met de kruidenboter en de schaal(tjes) 10 à 15 minuten in de hete oven plaatsen.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Voorgerecht
Keuken: Franse
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *