Gestoofde kip

Ingredienten:
1 kg kipfilet, in grote blokjes
0,6 dl olijfolie
1 kg kipfilet, in grote blokjes
1 ui, gesnipperd
1 prei, in ringen
1 teentje knoflook, fijngehakt
350 g champignons, in plakjes
½ tl gedroogde dragon
3,75 dl kippenbouillon
1,85 dl room
2 tl citroensap
2 tl dijonmosterd

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°, verhit 1 eetl van de olie in een braadslee op matig vuur en bak de kip in twee porties, elke portie 6 à 7 minuten, tot de kip goudgeel is.

Haal de kip uit de oven.
Verhit de rest van de olie en bak de ui, prei en knoflook in 5 minuten op een matig vuur zacht. Voeg de champignons toe en bak die in 5 à 7 minuten zacht en bruin (het meeste vocht moet nu zijn verdampt).
Voeg dragon, kippenbouillon, room, citroensap en mosterd toe. Breng aan de kook en laat alles 2 minuten koken. Doe de kip erbij en voeg zout en peper toe.
Dek af.
Zet het gerecht in de oven en bak het 1 uur, tot de saus gedeeltelijk is verdampt en is ingedikt.
Breng op smaak met zout en peper en serveer met aardappelen en een groene salade.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Braden (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *