Andijvieschotel
Ingredienten:1 kg. andijvie, 1 kg. aardappelen, 1 pond rundergehakt, 2 eieren, 35 gram oude kaas, 30 gram paneermeel. naar smaak toevoegen, zout, peper en nootmuskaat. Bereidingswijze:De andijvie in zijn geheel laten koken in 2 minuten. Uit laten lekken op een droge theedoek, De stronken in de lengte in tween snijden. Het gehakt aanmaken met de […]
Aardappelschotel Met Kruiden
Ingredienten:1 kg aardappelen 3 eieren 1/8 liter slagroom 1/8 liter melk 50 gr verse kruiden-roomkaas 2 eetlepels fijngeknipte bieslook zout 2 eetlepels fijngehakte peterselie Bereidingswijze:Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes, kook die 5 minuten in water met wat zout en leg ze in een ingevette ovenschaal. Klop de eieren met de slagroom, de melk, […]
Ierse Aardappelschotel
Ingredienten:800 gr.tamelijk vastkokende aardappels, zout, 3 grote uien, 2 teentjes knoflook, 2 el.bakboter, 1/2 el.tarwebloem, 1/4 ltr.Guinness bier of donker bier, witte peper, 1 thl.karwijzaad, 1 thl.tijm, 100 gr.geraspte belegen kaas of cheddar. Bereidingswijze:De aardappels schillen,wassen en in voldoende water met zout in 15-20 minuten net gaar koken. Afgieten en een beetje laten afkoelen. Intussen […]
Ierse Colcannon
Ingredienten:4 middelgrote Aardappelen, 1 Grote kool, 60 gr boter, 5 el fijngehakte lente-uitjes, 1 dl warme melk, gemalen peper, 1 el fijgehakte peterselie. Bereidingswijze:De aardappelen in vieren snijden en Ca. 15 Min in kokend water gaar koken. Afgieten en met een vork pureren, tot ze droog en melig zijn. De kool 10 min in water […]