Aardappelschotel Met Kruiden

Ingredienten:
1 kg aardappelen 3 eieren 1/8 liter slagroom 1/8 liter melk 50 gr verse kruiden-roomkaas 2 eetlepels fijngeknipte bieslook zout 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes, kook die 5 minuten in water met wat zout en leg ze in een ingevette ovenschaal. Klop de eieren met de slagroom, de melk, de kaas en de kruiden los en schenk dit mengsel over de aardappelplakjes. Laat de schotel in een voorverwarmde oven (200 graden) in 45 minuten goudbruin worden. Variatie 1: Met courgette en peterselie Vervang 250 gr aardappelen door 300 gr schoongemaakte en in plakjes gesneden courgette.Leg om en om een plakje aardappel en courgette in een ingevette ovenschaal. Vervang de roomkaas, de bieslook en de peterselie door de inhoud van 1 zakje Groente Rijk Lente-ui/Peterselie. Bestrooi de schotel met 50 gr geraspte belegen kaas. Variatie 2: Met salami en Gorgonzola Vervang de roomkaas, de bieslook en de peterselie door 75 gr verkruimelde Gorgonzola en 50 gr in piepkleine blokjes gesneden salami. Variatie 3: Met een uiendakje Bak 3 in ringen gesneden uien in 1 eetlepel olie goudgeel en glazig. Verdeel ze over de aardappelen en schenk er dan pas het slagroommengsel over. Variatie 4: Met ananas en rode paprikastukjes Vervang 200 gr aardappelen door 1 klein blikje uitgelekte ananasstukjes (185 gr) en 1 in kleine stukjes gesneden rode paprika.

Bereidingstijd: 45
Voor: 5 personen.
Bereiding: Bakken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Aard_Groente
Seizoen: n.v.t.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *