Andijvieschotel

Ingredienten:
1 kg. andijvie, 1 kg. aardappelen, 1 pond rundergehakt, 2 eieren, 35 gram oude kaas, 30 gram paneermeel. naar smaak toevoegen, zout, peper en nootmuskaat.

Bereidingswijze:
De andijvie in zijn geheel laten koken in 2 minuten. Uit laten lekken op een droge theedoek, De stronken in de lengte in tween snijden. Het gehakt aanmaken met de eieren zout,peper en nootmuskaat en paneermeel dan ovaalvormige ballen draaien. De gehakt in de, in de lengte gesneden andijvierollen.In een beboterde ovenschaal plaatsen.Overgieten met een halve liter jus. De oude kaas er over strooien. 50 min.In een voorverwarmde oven op 200 graden. N.B, De aardappelen pureren en over de ovenschhotel uitsmeren.

Bereidingstijd: 45
Voor: 5 personen.
Bereiding: Bakken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Aard_Groente
Seizoen: n.v.t.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.