biologische winkels

We kennen natuurlijk allemaal de Lindenhoff in Baambrugge als toonaangevende biologische winkel, maar er zijn er natuurlijk nog vele honderden in het land

Hier in de buurt, als je het in de buurt mag noemen zit er ook een, in Vierpolders. Wij dus op een goede zaterdag af getogen richting vierpolders want we waren wel benieuwd.Natuurlijk had ik er al wat research inzitten en had op het web al wel 1 foto kunnen vinden van de winkel want op de website zelf was bijzonder weinig te beleven. Ik denk dat dat hoort bij het biologisch zijn.. een beetje kopschuw zo te zeggen.
Die ene foto die ik vond was veel belovend. Een duidelijk zichtbaar biologisch echtpaar op de foto in hun biologische winkel. Lees oude schuur met wat schappen erin. Zoals het hoort natuurlijk als je biologisch bent.

vlierstee

vlierstee

Afijn wij dus richting Vierpolders. Mevrouw proeven had het adres opgeschreven en ik dat braaf in de navigatie van dienst ingeklopt. We worden op het eind nog een beetje in de maling genomen door deze navigatie, maar we zijn toch aanbeland. Bij aankomst had ik al zoiets van.. heb ik een oude foto gezien op het web of ben ik gewoon in de war. We stappen de winkel binnen en wat schets mijn verbazing. Alles keurig, mooie winkel, goed verzorgt. Ik heb daar even gestaan en zei toen tegen mevrouw proeven.. ik ben niet waar ik hoor te zijn dan wel waar ik verwachtte terecht te komen. Dit is een biologische winkel 2.0 en niet de windows 3.11 variant waar ik op gehoopt had.
We zaten in de Landwinkel Vierpolders en we hebben natuurlijk  wel gewinkeld want er waren hele mooie producten.

vlierstee-4

Het liet me toch niet koud en toen we weer in de auto zaten heb ik mijn mobiel getrokken en het adres gecheckt. Wat blijkt.. er zitten notabene TWEE biologische winkels in het altijd pittoreske Vierpolders. Wie had dat nu gedacht. Wij dus wederom de navigatie ingesteld en het steven gedraaid.

Na wat polderweggetjes en onbeduide ruines vonden we dan toch de winkel waar ik verwacht had te zijn. De Vlierstee. Ja hoor.. hier werd mijn verwachting waarheid. Een tot winkel omgebouwde stal met wat mottige harige  types binnen.. YESSSS. Zo hoort een biologische winkel te zijn. Goed bedoeld maar het is het allemaal net niet.. Toppie dus.

Als je echt van het biologische leven bent moet je echt naar de Vlierstee. Alleen maar op en top biologische en verantwoorde producten. Ook als je allergisch bent voor de hele wereld en omstreken kan je hier terecht.

 

Hier de adressen van de winkels:

Biologisch 2.0
Landwinkel Klok
Groene Kruisweg 10
3237 KC Vierpolders
Tel. 06 191 24 794

Windows 3.11
Vlierstee Natuurvoeding
Hogeweg 7
3237 LD Vlierpolders
0181 – 46 19 97

Home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *