Bolognese saus

Ingredienten:
Olijfolie
boter
5 dl bouillon (van een blokje)
400 gram gehakt
4 eetlepels tomatenpuree
2 uien
1 winterpeen
1 stengel bleekselderij
1 teentje knoflook
zout, peper, paprikapoeder
150 ml sherry (liefst zoet)
Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:
Snij de ui, peen, bleekselderij en de knoflook zo fijn mogelijk (bijvoorbeeld met een staafmixer of keukenmachine, maar raspen kan ook). Verhit de olijfolie met een klontje boter in een grote hapjespan en fruit hierin het groentenmengsel tot het zacht wordt. Gehakt toevoegen en rul bakken. Zout, peper en paprikapoeder naar smaak toevoegen. Los de tomatenpuree op in de bouillon en voeg dit samen met de sherry toe aan het gehaktmengsel. Voeg de Italiaanse kruiden toe en roer het geheel goed. Laat dit mengsel minimaal 30 minuten zachtjes pruttelen. Hoe langer het pruttelt hoe beter de smaak zal zijn.

Bereidingstijd: 50
Voor: 4 personen.
Bereiding: Smoren
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Sauzen
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *