Mokkarol

Ingredienten:
1/2 kop Bloem, 2 el cacao, 2 tl oploskoffie, 2 tl bakpoeder, 3 eiwitten, 1/2 kop witte basterdsuiker, 3 eidooiers(losgeklopt), 2 el warme melk, 1 el witte basterdsuiker extra, 2,5 dl room, 1 tl koffiepoeder extra, 1 chocoladereep (verkruimeld), 1/2 kop geschaafde amandelen.

Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 220°C. Een ondiep bakblik van 30 x 25 x 2 cm met gesmolten boter of olijfolie bestrijken.

Bodem en 2 kanten met papier bedekken; papier invetten.Bloem, cacao,koffie- en bakpoeder drie keer boven vetvrij papier zeven. Eiwitten in een kleine schone, droge kom doen en stijfkloppen. Geleidelijk suiker al kloppend toevoegen tot het mengsel glanzend en stevig is en todat alle suiker is opgelost. Losgeklopte eidooiers toevoegen; nog eens 20 sec kloppen.

Mengsel in een grote kom doen. Melk en meelmengsel snel en soepel erdoor scheppen. Mengsel gelijkmatig verdelen over het bakblik; bovenkant vlak maken. Ca 8 min. bakken tot de bovenkant terugveert bij zachtjes duwen.

Een groot vel vetvrij papier met de extra suiker bestrooien. De cake op het papier leggen; 1 min laten staan. het papier uit het bakblik verwijderen. De uiteinden van de rol met een broodmes afsnijden. Met het papier voorzichtig de cake oprollen; in ca. 5 min laten afkoelen. Room samen met de extra koffiepoeder kloppen. Helft van de verkruimelde chocolade en alle amandelen erdoor scheppen.

Cake uitrollen, met bijna al het roommengsel bestrijken en weer oprollen, eventueel m.b.v. vetvrij papier. Cake voorzichtig op het dienblad leggen. Garneren met de overgebleven room en verkruimelde chocolade.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Gebak
Seizoen: n.v.t.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *