Gevulde Champignons
Ingredienten:
16 grote champignons vers, gezeefd citroensap van 1 citroen 4 eetlepels kikkererwten (blik) 1 eetlepel olijfolie 8 ansjovisrolletjes 75 g verse roomkaas 40 g gorgonzola zout, versgemalen zwarte peper, paprikapoeder takje verse dille
Bereidingswijze:
De champignons schoonvegen of -borstelen, de steeltjes eraf snijden en de hoedjes 5 minuten in een kommetje met citroensap leggen. Voor de ene vulling de kikkererwten pureren en vermengen met de olijfolie, 1 eetlepel citroensap, zout en peper en tot een smeuiige massa roeren. Voor de andere vulling de roomkaas losroeren met de gorgonzola en op smaak maken met zout en peper. De champignonhoedjes goed droogdeppen met keukenpapier. Zes ervan vullen met de erwtenpuree en met een ansjovisrolletje garneren, de overige zes met het kaasmengseltje vullen, met paprikapoeder bestrooien en met een takje dille garneren. Op een schaal presenteren.
Bereidingstijd: 20
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koude
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Snack
Seizoen: N.V.T.
Geef een reactie