Cantharellensoep

Ingredienten:
1.Kg.Cantharellen(schoon)
5.Sjalotjes(of kleine uien)
2.5 Liter. Groentebouillon
0.5 Dec.L. Madera/stukje boter
Worcestershire saus
3.Eierdooiers
1.Tl.Thijm/Oregana/Salie
Peper en zout naar smaak
20 Pl. Bladerdeeg

Bereidingswijze:
Cantharellen in stukjes snijden en uien snipperen.
In sauteuse boter verhitten en uien 2 min. zachtjes bakken
Cantharellen, Tijm, Oregano en Salie toevoegen en 10 min. al roerend meebakken(laag vuur).
Dit mengsel bij bouilon voegen in Marmite en naar smaak toevoegen madera, worcestersaus, peper en zout.
Oven op 200 Gr. Voorverwarmen.
Bladerdeeg(hoekjes eraf snijden) en rand van kom bestrijken met eigeel en over soepkom vouwen.
Bovenzijde van bladerdeeg bestrijken met eigeel, en in oven 12 min afbakken.

Bereidingstijd: 60
Voor: 20 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Internationaal
Type: Soep
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *